De mens is inmiddels half machine geworden, ze hebben mechanische ogen. Ze vervangen hun eigen ogen en de ogen van hun kinderen al bij de geboorte. Een mens ziet tegenwoordig maar vijf minuten de echte wereld met zijn echte ogen. Daarna gaan ze onder het mes. De ouders willen hun kind zo snel mogelijk uit de echte wereld halen. Ze vinden het zielig, ze gunnen het niemand om daar te moeten leven. Het is zelfs standaard ziekenhuisprocedure geworden: kind wordt geboren en vijf minuten later heeft hij al zijn Oracle's.
    De kinderen die opgroeien met Oracle hebben de wereld nog nooit zonder extra laag gezien. Ze hebben altijd hun eigen wereld kunnen creëren. Hierdoor zijn ze ontwikkeld tot de meest verwende en zelfingenomen generatie ooit. Maar alleen wij, de enigen die geen Oracle hebben, zien dit. Voor de rest van de bevolking is hun gedrag normaal en acceptabel geworden.
    Het doet me goed om te zien dat er binnen deze generatie toch mensen zijn met gezond verstand en een goede dosis nieuwsgierigheid. Een groep die zo ver gaat om hun ogen, en daarmee ook hun menselijkheid, terug te winnen. Het geeft me hoop dat er binnen deze samenleving nog een groep is die niet wordt verblind door de voordelen van Oracle, maar die snapt dat de consequenties onacceptabel zijn.
    Het is helemaal niet goed voor de mens om alles te krijgen wat hij begeert. Daar wordt hij lui en hebzuchtig van. Iedereen loopt hier rond met een enorm god-complex terwijl het tegenovergestelde waar is.
    Ik weet dat ik niet wil leven in deze wereld waar mensen niet meer met elkaar in contact staan, waar ze als euforische zombies zonder doel rondzwerven in de waan dat ze de koning van de wereld zijn. Ik heb liever een wereld waar je hard werkt voor je doelen. Het verlangen naar iets groter is dan de voldoening van het hebben. Er bestond vroeger het gezegde Sharing is Caring. Dit hield in dat het een fijn gevoel geeft om dingen te delen, iets delen betekent dat je om elkaar geeft. In de huidige wereld is deze uitspraak op niemand van toepassing. Nu alles binnen handbereik ligt is delen een vies woord geworden.
    Ook de uitspraak Seeing is Believing is door Oracle onwaar gemaakt. Zien is sinds de oertijd de grootste zekerheid geweest. Maar nu kun je niet weten of wat je ziet ook echt bestaat en of anderen hetzelfde zien of iets anders zien. Ik heb nooit gesnapt hoe mensen nu met elkaar kunnen communiceren als ze niet hetzelfde zien en ervaren.
    Het is nu aan ons om de mens zijn menselijkheid terug te geven! Het is mijn eer om bekend te maken dat ons technische team de Internet Bomb hebben afgerond. Wanneer deze gelanceerd wordt, zal het een permanente storing veroorzaken in alle apparaten van Vision. Alle gebruikers van Oracle zullen hun gegevens kwijtraken en ze zullen voor het eerst in hun leven de wereld waarnemen zoals hij werkelijk is. Iedereen zal zien wat er van de wereld geworden is. Wat zij er van hebben gemaakt. Honderd jaar na het ontstaan van het internet is het tijd om het voor altijd te vernietigen.

Speech door de leider van het verzet tegen de heerschappij van technologiebedrijf Vision.

31 mei 2091

We are living in a post-material world and I'm a post-material girl

Introduction

Goodiebag

2091 The Internet Bomb

X We are living in a post-material world and I'm a post-material girl tells the story of a future in which all people live their lives completely digital.

At all times the digital is present. Wether you are at home or on the road, awake or asleep you will be in charge of the world.

Is this a utopian or dystopian development? Browse through time for stories and events of your possible future.
X