In de zomer van 2013 stond de (digitale) wereld op zijn kop. In mei waren er belangrijke documenten geleaked door de tot voorheen onbekende klokkenluider Edward Snowden. De documenten waren afkomstig van de Amerikaanse overheidsinstantie NSA, National Security Agency. De documenten bevatten geheimen over spionage- en afluisterprogramma's van de VS. De maanden die volgden op de onthullingen stonden bijna geheel in het teken van Snowden en de onthullingen. Wie was Snowden en waar was hij? Wat zou er met hem gebeuren? wie luistert wie af? Welke bedrijven geven persoonlijke gegevens af?
    Toen de storm rondom Snowden was gaan liggen, restte er nog een gevoel van onbehagen en onrust bij veel burgers. Online privacy was in een klap een hot topic geworden en tegelijkertijd een illusie. Veel initiatieven ontstonden die zich baseerden op het recht op privacy. Plug-ins voor je webbrowser (de webbrowser was vroeger het kader waarbinnen je op internet kon, het was nog niet alom toegankelijk) speciale telefoons, apps en programma's die jouw privacy behoedden werden populair. Deze apps hadden namen als PrivacyFix, DoNotTrackMe, Ghostery, SocialFix, Disconnect, Priv3, Web of Trust, SafeGmail and ScriptSafe.
    Maar al deze middelen waren niet voldoende om grote bedrijven en de overheid compleet buiten te houden.
    Omdat mensen zich zorgen maakten over hun privacy en wie hun gezicht konden zien op plekken waar ze dat niet wouden ontwikkelde een groepje mensen een nieuwe tool genaamd Cam-Camouflage. Met deze tool kon je digitaal afbeeldingen over je gezicht plaatsen. De tool bestond uit een app en een transmitter. Met de app kon je de gewenste afbeelding kiezen en de transmitter verzond deze afbeelding naar alle opnameapparatuur in de omgeving. Wanneer je ergens in beeld was werd jouw gezicht vervangen voor de gekozen afbeelding. Op deze manier kon niemand meer beeld van je bezitten waar je geen toestemming voor had gegeven. Je kon in de app ook camera's die je wel kende, toestaan om te filmen. Deze werden dan niet beïnvloed door de tool.
    Op een gegeven moment kwam er een groep mensen die de tool ging gebruiken om hun uiterlijk aan te passen. Niet met de intentie om hun privacy te bewaren, maar om er beter uit te zien. Ze creëerden hun eigen mode-accessoires in een andere dimensie.
    Zo ontstond Augmented Identity.
    De apps, tools en technieken voor Augmented Identity waren in het begin zo duur dat het alleen beschikbaar was voor de allerrijksten. Maar zoals de wet van Moore beschrijft, ontwikkelt de technologie zich steeds sneller. Hierdoor werdt het steeds goedkoper en daardoor toegankelijk voor iedereen. Er waren brillen en lenzen waardoor je de digitale werkelijkheid kon bekijken.
    Mensen raakten verslaafd aan de digitale wereld, waarin alles mogelijk was. Al snel werd er voor alles in de wereld een digitale versie gemaakt zodat mensen permanent in hun perfecte wereld konden leven. De meeste mensen vervingen hun bril voor lenzen en snel daarna voor onze geliefde implantaten van Vision zodat ze die oude, saaie realiteit niet meer hoefden te zien.
    Het verlaten van de echte wereld had veel invloed op de omgeving. Gebouwen werden abstracter, de straten waren leeg van reclame, borden en versieringen. Ruimtes hadden alleen de essentiële meubelen. Alle toevoegingen en accessoires waren digitaal geworden. Van het behang tot het uitzicht tot huisdieren.
    Zoals jullie weten leven alleen de allerarmsten nog in de oude werkelijkheid, de kale lege wereld die er overgebleven is sinds het post-materiele tijdperk.

We are living in a post-material world and I'm a post-material girl

Introduction

Goodiebag

2084 Geschiedenis van de toekomst

X We are living in a post-material world and I'm a post-material girl tells the story of a future in which all people live their lives completely digital.

At all times the digital is present. Wether you are at home or on the road, awake or asleep you will be in charge of the world.

Is this a utopian or dystopian development? Browse through time for stories and events of your possible future.
X